Netflix objavio najslabije prihode za četiri godine

Netflix ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi (EPA)

Američka striming platforma Netflix objavila je da je u posljednjem tormjesečju imala najslabiji prihod od uplata pretplatnika u posljednje četiri godine, prensoi Tanjug.

Slabi prihodi izazvani su sve jačom konkurencijom, olakšavanjem mjera protiv pandemije korona virusa i povratkom sportskih događaja na televizijske ekrane, prenosi Reuters.

Netflix je u tromjesečju koje je okončano 30. septembra dobio 2,2 miliona novih pretplatnika, dok je prema procjenama te kompanije i Wall Streeta ta brojka trebalo da bude 3,4 miliona.

Pad cijene dionica

Na berzama su utorak pale i akcije Netflixa, kao jednog od najvećih dobitnika ove godine nakon velikog priliva pretplatnika zbog globalnih mjera protiv korona virusa koje su ljude primoravale da ostanu u svojim domovima.

Akcije Netflixa pale su na berzama za gotovo šest procenata, na 494 američka dolara u kasnim poslijepodnevnim satima u utorak.

Reuters podsjeća da je Netflix ranije upozorio investitore da će u drugoj polovini godine pasti njegovi prihodi uz očekivana olakšavanja mjera protiv pandemije.

Izvor: Agencije