Austrija skinula sedam hrvatskih županija sa popisa upozorenja

Mjera stupa na snagu u ponoć sa petka na subotu (EPA)

Austrija uvodi parcijalno upozorenje za putovanja svojim građanima te je od subote sedam hrvatskih županija u kojima je epidemiološka situacija povoljnija izuzeto sa upozorenja na COVID-19, saopćila je austrijska ambasada u Zagrebu.

“Epidemiološki razvoj u Hrvatskoj i Bugarskoj nam sada dopušta da i u tim zemljama poduzmemo regionalizaciju te tako umanjimo ograničenja putovanja za ljude u Austriji”, rekao je, prema saopćenju, ministar vanjskih poslova i evropskih poslova Alexander Schallenberg.

Sedam županija koja čine iznimku su Brodsko-posavska, Istarska, Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska, Varaždinska te Zadarska, navodi se u saopćenju za medije.

Ostaje ranija preporuka

Mjera stupa na snagu u ponoć sa petka na subotu, navodi se.

Osobe koje putuju iz regija ili zemalja za koje vrijedi (parcijalno) upozorenje o putovanju još uvijek će pri povratku u Austriju morati predočiti negativan nalaz na SARS-CoV2, saopćeno je.

“Uvijek smo govorili da ćemo upozorenja o putovanju zadržati što je kraće moguće, ali onoliko dugo koliko je nužno”, rekao je Schallenberg.

Dodao je da “i dalje vrijedi nedvojbena preporuka da se odustane od svih putovanja koja nisu nužna”, navodi se u saopćenju.

Izvor: Agencije