Meksiko prijavio prvog pacijenta zaraženog koronom i H1N1

Pacijentica je krajem septembra imala simptome zbog kojih je hospitalizirana (Reuters)

Pedesetčetverogodišnja žena prva je osoba u Meksiku koja je istovremeno zaražena korona virusom 19 i gripom tipa A (H1N1), saopćile su u vlasti.

Meksikanka “boluje od autoimunih bolesti, raka i pretilosti, uz hroničnu bolest pluća”, rekao je Jose Luis Alomia, direktor epidemiološke službe u Ministarstvu zdravstva, na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Pacijentica je krajem septembra imala simptome zbog kojih je hospitalizirana.

Više od milion umrlih

Ljekari kažu da je njeno stanje stabilno.

Meksiko je četvrta zemlja najteže pogođena pandemijom COVID-19, sa 83.781 umrlom i 817.503 zaražene olsobe, pokazuju najnoviji službeni podaci.

Prema posljednjim podacima stranice Worldmeter, u svijetu je gotovo 38 miliona zaraženih korona virusom, od posljedica zaraze je umrlo više od milion ljudi, a oporavilo se više od 28 miliona osoba.

Izvor: Agencije


Povezane

„Vjerujem da se širenje virusa može jako usporiti, a onda naša medicinska služba može sve oboljele dobro tretirati, jer imamo dovoljno educiranih liječnika, dobre sestre i jako puno lijekova koji pomažu u bolnicama. Prema tome s odgovornosti građana i onih koji su zaduženi za ovu situaciju imamo dobre šanse da pod kontrolom držimo virus sve […]

Published On 10 Oct 2020
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO