U Meksiku za 13 mjeseci ubijen 1.471 maloljetnik

Meksiko, Policija
U prvih osam mjeseci godine u Meksiku je zabilježeno 24.116 ubistava (AP)

U Meksiku je u posljednjih 13 mjeseci ubijen 1.471 maloljetnik.

Mreža za zaštitu prava djece u Meksiku (REDIM) priopćila je kako je od siječnja 2019. godine zbog sukoba bandi ubijen 1.471 maloljetnik, prenosi Anadolija lokalne medije.

U priopćenju se navodi kako u Meksiku, čija je populacija oko 120 milijuna ljudi, živi oko 40 milijuna djece te da je protekla godina bila izrazito teška za djecu.

Obrazovna reforma

Članica upravnog vijeća REDIM-a Alicia Vargas najavila je da će biti sastavljeno još nekoliko izvješća o sigurnosti djece.

Poručila je kako ove godine treba provesti obrazovnu reformu usmjerenu prema djeci.

Izvor: Agencije


Povezane

Meksiko ove godine bilježi rekordni broj ubistava. Većina je počinjena oružjem prokrijumčarenim iz SAD-a. Ilegalna trgovina oružjem opet se našla u centru pažnje nakon ubistva devet američkih državljana na meksičkoj strani granice prošlog mjeseca.

Published On 23 Dec 2019

U Meksiku je početkom mjeseca u jednom danu ubijeno 127 ljudi, više nego što je ikad zabilježeno. Mnogi dovode u pitanje predsjednikovu novu strategiju u borbi protiv narko-kartela nazvanu “Zagrljaji, a ne meci”.

Published On 10 Dec 2019

Andres Manuel Lopez Obrador prije nešto više od godine postao je predsjednik Meksika. Iako ankete pokazuju da je još prilično popularan među građanima, kritičari upozoravaju da nije učinio mnogo na rješavanju glavnih problema, uključujući sve veću stopu kriminala. U toj zemlji zabilježen je rekordan broj ubistava u prvih šest mjeseci ove godine. 

Published On 15 Dec 2019
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO