Stručnjaci stižu u bolnicu u kojoj je umrlo 100 djece

Stručnjaci će analizirati kliničke protokole, pružanje usluga, dostupnost radne snage i opremu za njegu majki, novorođenčadi i pedijatrijsku njegu u bolnici (AP)
Stručnjaci će analizirati kliničke protokole, pružanje usluga, dostupnost radne snage i opremu za njegu majki, novorođenčadi i pedijatrijsku njegu u bolnici (AP)

Indijsko Ministarstvo zdravstva uputilo je tim pedijatara i drugih medicinskih stručnjaka u Kotu u zapadnoj Indiji, gdje je u posljednjih 30 dana u državnoj bolnici preminulo više od 100 djece, prenosi agencija Tanjug.

Indijski ministar zdravlja Harsh Vardhan rekao je da će stručnjaci analizirati kliničke protokole, pružanje usluga, dostupnost radne snage i opremu za njegu majki, novorođenčadi i pedijatrijsku njegu u bolnici Kota Medical College u državi Rajasthan, prenosi Tanjug od agencije AP.

Vlada Rajasthana priopćila je da nije bilo liječničkog nemara jer je većina preminule djece koja su bila upućena u bolnicu u Koti iz udaljenih sela, uključujući i novorođenu djecu, imala malu težinu po rođenju, bila prijevremeno rođena ili dobila infekcije pri rađanju.

Neimenovani zvaničnici o problemima s opremom

Državni ministar Ashok Gehlot naveo je na svom Twitter profilu da je Ministarstvo zdravstva osiguralo najbolju opremu u bolnici, koja je 400 kilometara jugozapadno od New Delhija.

Indijska je novinska agencija Press Trust, međutim, citirala neke neimenovane službenike Ministarstva zdravstva prema kojima više od 70 posto ključne opreme u bolnici, poput infuzijskih pumpi, grijača i raspršivača za novorođenčad, nije bilo u radnom stanju.

Agencija je, također, navela da postoji nedostatak liječnika i pomoćnog osoblja na odjelu pedijatrije, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO