Clinton napala Sandersa: Nikome se nije sviđao

Hillary Clinton je u dokumentarcu kritizirala Bernieja Sandersa, prozvavši ga nesposobnim američkim senatorom (EPA)

Bivša kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država Hillary Clinton u novom dokumentarcu kritizirala je svog demokratskog rivala Bernieja Sandersa, ponovo kandidata za Bijelu kuću, prozvavši ga nesposobnim američkim senatorom, koji se nikome nije sviđao. 

Ona se priključila sporu između Sandersa i Elizabeth Warren, njegove aktualne demokratske rivalke za ovogodišnje izbore, koja je rekla da je on na privatnom susretu 2018. godine navodno rekao da žena ne može pobijediti aktualnog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Hina.

Hillary Clinton je u dokumentarcu televizijske platforme Hulu, koji će u subotu biti prikazan na filmskom festivalu Sundance, kazala kako to pokazuje “obrazac” u napadima na žene iz Sandersove kampanje.

Time se ponovo pokazala gorčina koja vlada između Hillary Clinton i Sandersa od kako se on pokazao njezinim snažnim protukandidatom na demokratskim predizborima 2016. godine.

Pristalice demokratkinje optužuju Sandersove pobornike da su kritiziranjem Hillary Clinton pomogli Trumpu da uđe u Bijelu kuću.

‘Kultura vrijeđanja i napadanja’

“Godinama je bio u Kongresu. Podržavao ga je jedan senator. Nikome se ne sviđa, nitko ne želi raditi s njim, nije postigao ništa. Bio je karijerni političar. To je sve koještarija i žao mi je što ljudi to prihvataju”, govori Hillary Clinton u dokumentarcu, otkriva Hollywood Reporter.

Taj magazin nedavno ju je pitao stoji li i dalje iza tih riječi, na što je ona odgovorila da stoji.

Sanders je u srijedu saopćio kako je “danas usredotočen na monumentalni trenutak američke historije – suđenje o opozivu Donalda Trumpa”. 

“Zajedno ćemo to provesti i poraziti najopasnijeg predsjednika u američkoj historiji”, objavio je. 

Hillary Clinton je njegovu kampanju kritizirala i zbog “kulture vrijeđanja i napadanja”.

“Reći ću i da to nije samo on, nego i kultura oko njega. To je vodstvo njegove kampanje. To su njegovi istaknuti pobornici. To su njegovi online podržavatelji i neumorni napadi na njegove suparnike, posebno žene”, rekla je Hillary Clinton za Hollywood Reporter

Izvor: Agencije