Putin potpisao ukaz, Rusija dobila novu vladu

Dekretom ruskog predsjednika predviđeno je da će premijer Mišustin imati devet zamjenika u novoj vladi (EPA)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o sastavu nove vlade, na čelu s Mihailom Mišustinom, čime je njegov kabinet i preuzeo dužnost, prenosi agencija Tanjug.

Dekretom ruskog predsjednika predviđeno je da će premijer Mišustin imati devet zamjenika u novoj vladi, prenosi agencija TASS, ističući da ih je u prethodnoj vladi bilo deset.

Ministar odbrane Sergej Šojgu i šef diplomatije Sergej Lavrov zadržali su svoje funkcije, saopćio je Kremlj.

Putin je imenovao Andreja Bjelousova, njegovog ekonomskog savjetnika od 2013, prvim potpredsjednikom Vlade.

Dekretom je imenovao Dmitrija Grigorenka, Jurija Trutnjeva, Viktoriju Abramčenko, Jurija Borisova, Tatjanu Goljikovu, Alekseja Overčuka, Marata Husnulina i Dmitrija Černišenka za zamjenike premijera.

Ko su ministri?

Ministrica kulture je Olga Ljubimova, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, ministar energetike Aleksandar Novak, ministar saobraćaja Jevgenij Ditrih, ministar industrije i trgovine Denis Manturov, ministar komunikacija Maksut Šadajev, a ministar prirodnih resursa i ekologije Dmitrij Kobilkin.

Za ministra zdravlja postavljen je Mihail Muraško, za ministra poljoprivrede Dmitrij Patrušev, za ministra građevinarstva Vladimir Jakušev, a za ministra za civilnu odbranu i vanredne situacije Jevgenij Zinjičev.

Ministar prosvjete je Sergej Kavcov, ministar za razvoj Dalekog istoka i Arktika Aleksandar Kozlov, a ministar za rad i socijalnu zaštitu Anton Kotjakov.

Putin je čestitao članovima kabineta na imenovanju i poželio im uspjeh u radu.

Izvor: Agencije