Trump okupio elitni pravni tim za ročište o opozivu

Trump se okrenuo pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj historiji (EPA)
Trump se okrenuo pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj historiji (EPA)

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu činit će bivši profesor prava na univerzitetu Harvard, Alan Dershowitz i Ken Starr, nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Billa Clintona.

U timu će biti i Pam Bondi, bivša državna tužiteljica Floride, saznaje Associated Press.

Vodeće uloge u Trumpovom timu odbrane imat će pravni savjetnik Bijele kuće Pat Cipollone i Trumpov lični advokat Jay Sekulow, prenosi Fena.

Iskusni pravnici

Uvrštavanjem u tim Dershowitza i Starra, Trump se okrenuo elitnim pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj historiji.

Njihovo imenovanje daje predsjednikovom timu dodatno iskustvo u ustavnom pravu i u politici opoziva.

Starrova istraga Clintonove afere s bivšom stažisticom u Bijeloj kući Monicom Lewinsky pomogla je u pokretanju procesa Clintonovog opoziva, posljednjeg takvog slučaja pred američkim Kongresom, prenosi Associated Press.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO