Janša tvrdi da je slovenska Vlada ‘klinički mrtva’

Janez Janša
Janez Janša kaže da u sadašnjem trenutku ne vidi moguću alternativu u obliku neke razvojne koalicije (Reuters)

Čelnik slovenske oporbe i bivši premijer Janez Janša nazvao je manjinsku vladu premijera Marjana Šareca “klinički mrtvom” i dodao da u sadašnjem trenutku ne vidi alternativu koja bi Sloveniji donijela “razvojnu koaliciju” ili trajniju političku stabilnost, prenosi agencija Hina.

“Budući da je koalicijsku Vladu prije dva mjeseca napustila stranka Ljevica (L), Šarecovu koaliciju u Sloveniji sada na vlasti održavaju nesigurni glasovi Nacionalne stranke (SNS) Zmage Jelinčiča, a zapravo je klinički mrtva, odnosno političko truplo”, ocijenio je Janša u razgovoru za Slovensku televiziju.

Nema spremnosti za prijevremene izbore

Na pitanje jesu li istinite informacije da je pokušavao sastaviti “novu parlamentarnu većinu” koja bi zamijenila sadašnju koaliciju ljevice i liberalnog centra, Janša je skeptično odgovorio da u sadašnjem trenutku ne vidi moguću alternativu u obliku neke “razvojne koalicije”.

Rekao je da ne vidi ni spremnost u politici za nove prijevremene izbore jer je od posljednjih prošlo samo godinu i pol dana.

Janša međutim smatra da bi promjene dobrodošle jer bi Slovenija iskoristila dvije milijarde eura europskih sredstava koje sadašnja vlada Marjana Šareca ne uspijeva povući iz Bruxellesa, prenosi Hina.

Izvor: Agencije