Meksiko: Učenik pucao u školi, ubijena nastavnica

Škola je nakon pucnjave evakuirana (EPA)

Najmanje tri osobe poginule su, a još četiri povrijeđene u petak u pucnjavi u školi u meksičkom gradu Torreonu, prenosi Anadolija.

Hina prenosi da je 11-godišnji dječak u petak u školi na sjeveru Meksika ubio 50-godišnju nastavnicu i sebe, a ranio šestero ljudi, objavili su tužioci savezne države Coahuile.

Policija je saopćila da je u petak u 9 sati po lokalnom vremenu dječak ušao u osnovnu školu i zapucao na svoju nastavnicu i kolege.

Napad se dogodio ujutro u privatnoj školi.

“Dječak je zatražio dopuštenje da izađe i presvuče hlače. Dugo ga nije bilo. Nastavnica je izašla, opomenula ga i tada su počeli problemi”, rekao je na televiziji tužilac Maurilio Ochoa. 

Imao dvije puške

Maloljetni napadač imao je dvije puške, jednu velikog kalibra.

Lokalni mediji navode da je riječ o 11-godišnjem učeniku šestog razreda koji je u školu došao s oružjem.

Škola je nakon pucnjave evakuirana, a gradonačelnik Torreona Jorge Zermeno novinarima je ubrzo rekao da je dječak ubio sebe nakon što je ubio svoje kolege i učiteljicu.

Još nije jasno kako je došao u posjed oružja.

Izvor: Agencije


Povezane

U Meksiku je početkom mjeseca u jednom danu ubijeno 127 ljudi, više nego što je ikad zabilježeno. Mnogi dovode u pitanje predsjednikovu novu strategiju u borbi protiv narko-kartela nazvanu “Zagrljaji, a ne meci”.

Published On 10 Dec 2019
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO