Farage: Brexit će biti odgođen

Farage je kazao da u Velikoj Britaniji vladaju najveće podjele, još od Engleskog građanskog rata iz 17. stoljeća (EPA)

Datum britanskog napuštanja Evropske unije ponovno će biti pomaknut, zato što će parlament odbiti Johnsonov pokušaj sklapanja novog sporazuma s EU-om, rekao je vođa stranke Brexit Nigel Farage.

Farage, vođa kampanje za Brexit, rekao je da je napuštanje EU-a 31. oktobra sada upitno, jer se politička elita u Londonu dogovara s EU-om da prevari volju birača, koji su 2016, na referendumu, odlučili napustiti EU, prenosi Hina.

Velike podjele

Farage je kazao da u Velikoj Britaniji vladaju najveće podjele, još od Engleskog građanskog rata iz 17. stoljeća i da Johnson riskira uništenje Konzervativne stranke jer želi ponovno oživiti propali sporazum s EU-om njegove prethodnice Therese May.

“Na EU samitu 17.-18. oktobra, dobit će nešto od EU-a i Boris će to predstaviti parlamentu prije 31. oktobra i, pretpostavljam, sporazum neće proći”, rekao je Farage u intervjuu za Reuters, prenosi Hina.

“Dakle, mi nećemo izaći 31. oktobra i onda smo zbilja u neistraženim vodama – hoće li parlament nametnuti novi referendum ili ćemo imati izbore, zbilja ne znam”, rekao je Farage.

Izvor: Agencije