Putin dolazi na samit s Erdoganom i Rouhanijem o Siriji

Idlib, Sirija
Napadi na civile, rekao je Maas, predstavljaju ratne zločine, a oni koji ih izvode trebali bi odgovarati zbog toga (Reuters)

Kremlj je u petak potvrdio da će ruski predsjednik Vladimir Putin sudjelovati na trilateralnom samitu sljedećeg tjedna s predsjednicima Turske i Irana u Ankari, u okviru napora da se razriješi sukob u Siriji.

Samit predviđen za ponedjeljak, s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom i iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem, fokusiran je na sirijsku pokrajinu Idlib koja je pod kontrolom pobunjenika i graniči s Turskom, prenosi Hina.

Godina od dogovora o Idlibu

Turska, koja podupire neke pobunjeničke skupine, nastoji spriječiti ofenzivu sirijske vojske na sjeverozapadnu sirijsku regiju kako bi izbjegla pogoršanje humanitarne krize uz svoju granicu.

Sljedećeg tjedna bit će godina otkad je Rusija, koja podupire sirijsku državu, postigla mirovni dogovor s Turskom za pokrajinu Idlib.

Iran, saveznik Rusije i sirijske države, također je bio uključen u napore da osigura civilne sigurnosne zone u ratom zahvaćenoj zemlji.

Izvor: Agencije