Video: Više mrtvih u pucnjavi u Daytonu

Još uvijek nije poznat motiv napada, niti da li je napadač uhapšen

Desetero ljudi, uključujući osumnjičenog počinitelja napada, ubijeno je u pucnjavi u gradu Daytonu u američkoj saveznoj državi Ohio, a ozlijeđeno je najmanje šesnaestero, saopćila je tamošnja policija.

Napadač je vatrenim oružjem zapucao na ljude u kafiću u četvrti Oregon u Daytonu te usmrtio nekoliko osoba, a napad se dogodio samo nekoliko sati nakon smrtonosne pucnjave u Teksasu gdje je ubijeno 20 ljudi, prenosi Hina.

Policija je pozvana oko 1:20 sati ujutro po lokalnom vremenu u kafić Ned Peppers na East Fifth ulici, a na snimkama i fotografijama s mjesta zločina vidljiva su brojna vozila hitne pomoći.

Lokalna televizijska postaja WHIO-TV prenosi kako je policija ubila napadača.

Vlasti nisu objavile pojedinosti o pucnjavi osim da se dogodila u Oregon Districtu, historijskoj četvrti poznatoj po noćnim klubovima, barovima, umjetničkim galerijama i trgovinama.

Najmanje 20 osoba je ubijeno u subotu i 26 je ranjeno u oružanom napadu u tržnom centru u gradu El Paso, u saveznoj američkoj državi Texas, a napadač je uhapšen i osumnjičen za rasistički zločin.

U SAD-u, gdje je posjedovanje oružja legalno, redovno se dešavaju oružani napadi ispred škola, bogomolja, u tržnim centrima ili na radnim mjestima.

Izvor: Agencije