Više ubijenih u pucnjavi u tržnom centru u Teksasu

Više osoba je ubijeno tokom pucnjave u trgovačkkom centru Walmart u El Pasu, potvrdili su zvaničnici iz Teksasa. Tri osumnjičene osobe su u pritvoru.

Policija u Teksasu rekla je kako je dobila „viiše prijava“ o nekoliko napadača u komercijalnom distriktu Cielo Vista, predgrađu El Pasa.

Dva zvaničnika – šefica kabineta gradonačelnika Olivia Zepeda i glasnogovornik policije Enrique Carillo – potvrdili su novinarima kako je “više osoba ubijeno” u pucnjavi.

Carillo je kasnije rekao novinarima  kako je napad okončan.

Tri osobe u pritvoru

“Imamo između 15 i 20 žrtava, ne znamo broj smrtno stradalih,” rekao je zamjenik guvernera u Teksasu, Dan Patrick za Fox News.

“Tri su osobe u pritvori,” rekao je gradonačelnik Dee Margo CNN-u, dodavši da je scena i dalje aktivna ali pod kontrolom.

Lokalna televizija “KTSM” objavila je da je 18 osoba upucano ali nisu naveli informacije o stepenu ranjavanja ili o broju mrtvih. Nisu naveli izvor ove brojke.

Tržni centar se nalazi na samo nekoliko kilometara od američko-meksičke granice.

Snimci na društvenim mrežama

Ranije je policija je objavila da je dobila dojave o oružanom napadaču u trgovačkom centru.


[Efrain Reyes via Storyful]

Snimci objavljeni na društvenim mrežama prikazuju ljude koji bježe iz obližnjeg tržnog centra Cielo Vista, u blizini Walmarta u kojem se pucnjava desila. Može se čuti policija koja traži da podignu ruke u vis.

Drugi snimak prikazuje povrijeđene kojima pomaže policija u objektu koji se nalazi pored Walmarta.

Građani su zamoljeni da izbjegavaju tu oblast.

Izvor: Al Jazeera i agencije