Mediji: Epstein sahranjen u neoznačenoj grobnici

Epstein: Ovaj milijarder ubio se u zatvoru 10. avgusta dok je čekao suđenje zbog tvrdnji da je vodio grupu za dječiju prostituciju (AP)

Jeffrey Epstein, američki milijarder optužen za pedofiliju i dječju prostituciju, navodno je sahranjen u neoznačenoj grobnici pored svojih roditelja, čija su imena uklonjena sa nadgrobnog spomenika kako bi se spriječio vandalizam, prenose agencije.

Na ploči na grobnici njegovih roditelja na groblju IJ Morris na Floridi, Davidova zvijezda zamijenjena je praznom pločom.

Vjeruje se kako je odluka donijeta kako bi se zaštitili grobovi od vandala koji su zgroženi Epsteinovim pedofilskim postupcima.

Samoubistvo u zatvoru

Ovaj milijarder ubio se u zatvoru 10. augusta dok je čekao suđenje zbog tvrdnji da je vodio grupu za dječiju prostituciju.

Epstein, koji je uhapšen 6. jula, izjasnio se da nije kriv za optužbe za trgovinu ljudima u koju su bili uključeni deseci maloljetnih djevojaka starosti od 14 godina, u periodu od 2002. do 2005. godine.

Prethodno je priznao podvođenje maloletnika 2008. i proveo 18 mjeseci u zatvoru pošto je pristao na sporazum o priznanju krivice, podsjećaju agencije.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO