Trump vjeruje u ‘fantastičan’ ugovor s Britanijom nakon Brexita

Američki predsjednik redovito ističe svoje prijateljstvo s novim britanskim premijerom (Reuters)

Američki predsjednik Donald Trump nada se potpisivanju “fantastičnog i velikog trgovinskog ugovora s Ujedinjenim Kraljevstvom” nakon njegova izlaska iz Europske unije planiranog za 31. listopada, prenosi AFP.

“Trebali bismo puno više trgovati s njim nego što to činimo danas. Imat ćemo fantastične veze s Ujedinjenim Kraljevstvom i izvrstan trgovinski ugovor. To brzo napreduje”, rekao je Trump.

Američki predsjednik redovito ističe svoje prijateljstvo s novim britanskim premijerom, Borisom Johnsonom. I prije nekoliko dana telefonom su razgovarali.

“Veoma se poštujemo”, rekao je Trump novinarima.

London se uzda u pomoć Washingtona nakon Brexita

Britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab je prošlog tjedna izjavio da nakon Brexita očekuje “ambiciozan” trgovinski ugovor sa Sjedinjenim Američkim Državama – “čim to bude moguće”.

Raab je priznao kako je bio “oduševljen” susretom s Trumpom u Washingtonu.

Tada je Raab ponovio kako je London “potpuno odlučan da do kraja listopada izađe iz EU-a”, ocijenivši da će za Brexit bez dogovora biti odgovorni europski partneri.

Boris Johnson odavno, i prije nego je postao premijer, ističe da će trgovinski ugovor s Washingtonom ublažiti gospodarske posljedice Brexita bez dogovora.

Izvor: Agencije