Napadač iz Daytona bio pun kokaina, antidepresiva i alkohola

Patolog je naveo da je Bettsa policija pogodila 24 puta, uglavnom u gornji dio tijela i donje ekstremitete (Reuters)
Patolog je naveo da je Bettsa policija pogodila 24 puta, uglavnom u gornji dio tijela i donje ekstremitete (Reuters)

Patolog okruga Montgomery rekao je da su u tijelu ubice iz Daytona Connora Bettsa poslije napada u kojem je ubio devet, a ranio više od dvadeset ljudi, pronađeni kokain, alkohol i antidepresivi. 

Betts (24) je kod sebe imao lulu za uživanje droge i kesicu sa kokainom, podsjeća AP. 

Doktor Kent Harshbarger je saopćio da su svi smrtonosni pucnji u napadu u Daytonu četvrtog augusta ispaljeni iz oružja napadača , a da niijedan nije došao od policije. 

Odbijena kaucija Bettsovom prijatelju

Harshbarger je dodao da je dvoje ljudi pogođeno hicima koje je ispalio Betts takođe pogođeni hicima koje je ispalila policija, ali hici policije nisu bili smrtonosni. 

Naveo je da je Bettsa policija pogodila 24 puta, uglavnom u gornji dio tijela i donje ekstremitete. 

Američki prekršajni sud odlučio je da odbije kauciju Bettsovom prijatelju Ethanu Kollieju, koji je kupio pancir i municiju koji su korišteni u napadu.

Izvor: Agencije


Povezane

Nakon dvije velike masovne pucnjave u subotu u SAD-u, u kojima je ubijeno 29 ljudi, demokratski predsjednički kandidati pokušali su okriviti Donalda Trumpa za te napade i poručili kako njegova retorika podstiče na rasnu podjelu i nasilje. Predsjednik Trump kaže da je njegova administracija spremna boriti se protiv zločina iz mržnje.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO