Doktorica sumnja da je Navaljni otrovan

Navaljni je prije dvije godine napadnut hemijskom supstancom te mu je bilo teško povrijeđeno oko (EPA)
Navaljni je prije dvije godine napadnut hemijskom supstancom te mu je bilo teško povrijeđeno oko (EPA)

Nakon što je ruski opozicijski vođa Aleksej Navaljni hospitaliziran u nedjelju nakon akutne alergijske reakcije, liječnica koja ga je liječila u prošlosti tvrdi da bi alergija mogla biti rezultat trovanja nepoznatom kemijskom supstancom, prenosi Reuters.

Četrdesettrogodišnji Navaljni prevezen je u bolnicu iz zatvora, gdje služi tridesetodnevnu kaznu zbog kršenja zakona o prosvjedu, dan nakon što je policija privela u Moskvi gotovo 1.400 prosvjednika koje je na ulice pozvao upravo Navaljni.

Njegova glasnogovornica, Kira Jarmiš rekla je da Navaljni ima znakove akutne alergije uz “jako oteknuće lica i crvenilo kože”.

Liječnik zadužen za njega u bolnici rekao je Interfaxu da je Navaljnom dijagnosticiran osip te da se osjeća bolje.

Međutim, liječnica koja ga je liječila u prošlosti, a s kojom je Navaljni nakratko razgovarao u nedjelju, rekla je da se “ne može isključiti trovanje”.

Nisu dozvolili detaljan pregled

“Ne možemo isključiti toksično oštećenje kože i sluznice nepoznatom kemijskom supstancom koja je nanesena uz pomoć ‘treće strane'”, napisala je liječnica Anastasija Vasiljeva na Facebooku.

Vasiljeva, koja je rekla da Navaljni ima osip na gornjem dijelu tijela, lezije na koži i iscjedak iz oka, traži uzimanje uzorka Navaljnijeve kože, kose i uzorka s posteljine kako bi se testirali na kemikalije.

Rekla je kako je sumnjivo što joj nije bilo dopušteno da ga propisno pregleda.

Navaljnijeva odvjetnica Olga Mihajlova napisala je na Facebooku da liječnici ne znaju što se dogodilo njezinu klijentu, ali je ustvrdila da su simptomi čudni, uzimajući u obzir da Navaljni nije bio alergičan u prošlosti.

Ruski opozicijski vođa je 2017. napadnut kemijskom supstancom te mu je teško povrijeđeno bilo oko, ali su mu doktori uspjeli spasiti vid.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO