Putin: Moskva i Peking dogovorili se o izgradnji nuklearki

Putin kaže da su američki napori na nametanju dominacije nad drugim zemljama recept za trgovinske i stvarne ratove (EPA)
Putin kaže da su američki napori na nametanju dominacije nad drugim zemljama recept za trgovinske i stvarne ratove (EPA)

Moskva i Peking dogovorili su se o izgradnji još četiri nuklearna postrojenja u Kini, koje će projektirati Rusi, izjavio je u petak predsjednik Rusije Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu SPIEF u Sankt Peterburgu.

“U Kini su izgrađene četiri nuklearne elektrane Tianwan uz učešće Rusije”, rekao je on na sastanku s učesnicima rusko-kineskog energetskog foruma u okviru SPIEF-a, prenijela je agencija TASS.

“Postignuti su sporazumi o izgradnji još nekoliko nuklearnih postrojenja projektiranih u Rusiji”, kazao je ruski predsjednik.

‘Američko nametanje dominacije’

Predsjednik Rusije također je istakao rastuću bilateralnu saradnju u polju naučnih istraživanja, prenosi Tanjug.

Putin je u petak izjavio da su američki napori na nametanju dominacije nad drugim zemljama recept za trgovinske i stvarne ratove.

Također se požalio na nepoštenu konkurenciju i protekcionizam, prenosi Fena.

Američki pristup otvara put za bitku bez pravila, u kojoj je svako suprotstavljen svakome, tvrdi ruski čelnik, prenosi Reuters.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO