Trump: Nisam upozorio Iran na napad

Američki predsjednik Donald Trump misli da Iran hoće da pregovara (EPA)

Američki predsednik Donald Trump negirao je medijske navode da je Iranu poslao poruku upozorenja na američki napad od kojeg je kasnije odustao.

Iranski izvori rekli su za Reuters ranije da je Trump preko Omana upozorio Teheran da je američki napad nezbežan, ali i da je rekao kako je protiv rata i da želi razgovore.

“Nisam poslao tu poruku. Ne želim rat”, rekao je Trump za televiziju NBC.

Na pitanje šta Iran želi, američki predsednik je rekao da misli da oni hoće da pregovaraju, prenosi Reuters.

Bolton: Razboritost SAD nije slabost

“I mislim da žele dogovor. A moj dogovor je nuklearan. Neće imati imati nuklearno oružje. Mislim da im se ne sviđa pozicija u kojoj su. Njihova ekonomija je apsolutno uništena”, rekao je Trump.

Njegov savetnik za nacionalnu bezbednost John Bolton poručio je Iranu da ne shvati pogrešno razboritost i diskreciju SAD kao slabost, a nakon što su SAD iznenada odustale od vojnih udara na Iran, nakon što su iranske snage srušile američki dron.

Bolton je na konferenciji sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u Jerusalimu naglasio da SAD zadržavaju pravo da napad izvedu kasnije, prenosi AP.

“Niko im nije dao dozvolu za lov na Bliskom istoku. Kao što je predsednik Trump rekao u petak naša vojska je obnovljena, nova i spremna da krene”, rekao je Bolton.

Izvor: Agencije