Nastavlja se osipanje britanske Vlade, otišla i Andrea Leadsom

Andrea Leadsom ne vjeruje da će trenutni pristup realizirati rezultat referenduma (EPA)
Andrea Leadsom ne vjeruje da će trenutni pristup realizirati rezultat referenduma (EPA)

Istaknuta zagovornica Brexita Andrea Leadsom podnijela je ostavku na svoju dužnost u vladi premijerke Therese May, kazavši da više ne podržava vladin pristup procesu izlaska iz Europske unije.

May se u srijedu oglušila na sve glasnije zahtjeve da podnese ostavku, obećavši da će ostati na dužnosti unatoč sve većem protivljenju zastupnika i čak nekih ministara njezinom najnovijem potezu u pogledu Brexita.

No, Leadsom je objavila da ne može objaviti njezin novi prijedlog zakona o provedbi sporazuma o povlačenju iz EU-a u četvrtak u Parlamentu, jer ne vjeruje u njega, prenosi Hina.

“Više ne vjerujem da će naš pristup realizirati rezultat referenduma”, navela je u pisanoj ostavci Leadsom, koja je u kabinetu premijerke bila zadužena za organizaciju vladinih poslova u Donjem domu Parlamenta.

Drugi referendum je ‘opasan’

“Prema tome, s velikim žaljenjem i teška srca podnosim ostavku na dužnost u Vladi.”

Novi plan May uključuje glasanje o tome treba li održati drugi referendum o Brexitu, kada njezin zakon prođe prvu fazu, kao i tješnje trgovinske veze s EU-om u budućnosti.

No, time je izazvala žestoku reakciju i nekoliko zastupnika koji su je do sada podržavali kazali su da to više ne mogu.

“Uvijek sam tvrdila da bi drugi referendum bio opasan u smislu produbljivanja podjela i ne podržavam da vlada svojevoljno pristaje na takav ustupak”, kazala je May.

Izvor: Agencije


Povezane

Pregovori premijerke Therese May i laburista su propali zbog neslaganja o carinskoj uniji i drugom referendumu o Brexitu.

17 May 2019
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO