Iran na listu terorističkih grupa stavio Centralnu komandu američke vojske

Iz koalicije predvođene SAD-om kažu da vojne operacije koalicije nisu usmjerene na konflikt s drugim snagama u regionu (EPA)
Iz koalicije predvođene SAD-om kažu da vojne operacije koalicije nisu usmjerene na konflikt s drugim snagama u regionu (EPA)

Parlament Irana danas je usvojio odluku kojom je na terorističku listu te zemlje stavio Centralnu komandu američke vojske (CENTCOM).

Vlasti Irana tako su odgovorile na nedavni potez Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koje su na listu terorističkih organizacija stavile Revolucionarnu gardu Irana, javila je Anadolija.

Iranska novinska agencija IRNA javlja da je iranski parlament današnju odluku donio kako bi se suprotstavio američkim pokušajima destabilizacije regije.

‘Spriječiti neprijateljske aktivnosti američke vojske’

Shodno odluci parlamenta u Teheranu, vlada i oružane snage Irana poduzet će potrebne korake kako bi američke snage spriječili u bilo kakvim neprijateljskim aktivnostima.

Odlukom parlamenta Iran će i svaku saradnju s američkom vojskom također kvalificirati kao terorističku aktivnost.

Potez iranskog parlamenta uslijedio je dan nakon što je Washington najavio da će uskratiti povlastice koje je uživalo osam država kojima je tako bio dozvoljen uvoz iranske nafte.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO