Trump napao Muellerove saradnike: Izmišljotine i neistine

Ovakva podvala se ne bi trebala dogoditi više nijednom predsjedniku, rekao je Trump (EPA)

Predsednik SAD Donald Trump napao je sadašnje i bivše saradnike specijalnog tužioca Roberta Muellera, insistirajući na tome da je vrlo loša slika koju su stvorili o njemu i Beloj kući tvrdeći da su u pitanju potpune neistine.

U seriji tvitova iz Palm Biča na Floridi, Trump je napao one koji su pod zakletvom dali Muelleru izjave kako je Trump više puta pokušao da ih “zgnječi” ili utiče na istragu i predstavili Belu kuću kao da je zaražena lažima, prevarom i obmanama, prenosi AP.

“Izjave o meni koje su neki ljudi dali u izveštaju ludog Muellera, a koji je napisalo 18 ljutih demokrata i Trumpovih mrzitelja, izmišljene su i potpuno neistinite”, napisao je Trump, dodajući da su neke date samo da druga osoba izgleda dobro (ili da on izgleda loše).

Ovo je veliki preokret u odnosu na prvu reakciju Bele kuće, kada je američki predsednik Donald Trump pokušao da prikaže kao svoju političku pobedu objavljivanje izveštaja specijalnog tužioca Roberta Muellera.

‘Nije bilo dosluha, ni opstrukcije’

“Zaključeno je da nije bilo dosluha, ni opstrukcije. Toga nikada i nije bilo, nikada neće ni biti. Ovo ne bi trebalo da se dogodi više nijednom predsedniku, ovakva podvala”, rekao je Trump na skupu veterana, javio je AP.

Iako je predsednik, prema ljudima bliskim njemu, bio zadovoljan izveštajem, osećao se i izdanim od strane onih koji su ga prikazali u lošem svetlu, iako su govorili pod zakletvom, a Bela kuća ih je uputila na potpunu saradnju sa Muellerovim timom.

Američki državni tužilac William Barr izjavio je prethodno da Muellerova istraga nije utvrdila da su Trump ili članovi njegovog predizbornog štaba sarađivali s Rusijom tokom predizborne kampanje 2016. godine.

“Istraga nije utvrdila da su se pripadnici Trampovog predizbornog štaba urotili ili koordinisali s ruskim vlastima u aktivnostima vezanim za izbore”, rekao je Barr na konferenciji za novinare, preneo je Reuters.

Izvor: Agencije