Bračnom paru doživotni zatvor zbog zlostavljanja djece

Presuda je donijeta godinu dana nakon što je 17-godišnja kćerka Turpinovih uspjela da iskoči kroz prozor njihove kuće i pozove policiju (EPA)
Presuda je donijeta godinu dana nakon što je 17-godišnja kćerka Turpinovih uspjela da iskoči kroz prozor njihove kuće i pozove policiju (EPA)

Bračni par iz Kalifornije, koji je priznao krivicu za višegodišnje zlostavljanje 12-ero svoje djece, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. 

David i Louise Turpin osuđeni su tokom potresnog suđenja na kojem su neka od njihove djece prvi put govorili javno o zlostavljanju, javio je AP.

Jedna od njihovih kćerki je kroz suze rekla da su joj “roditelji oduzeli čitav život, ali da će ga ona sada vratiti i uzeti u svoje ruke”.

Vezani lancima i izgladnjivani

Presuda je donesena godinu dana nakon što je 17-godišnja kćerka Turpinovih uspjela da iskoči kroz prozor njihove kuće i pozove policiju.

Ona je prijavila da su neki od njenih sestara i braće bili vezani lancima za krevete i izgladnjivani.

Izvor: Agencije


Povezane

Više od 40 posto učenika između 13 i 15 godina u Sjevernoj Makedoniji prijavilo je vršnjačko nasilje. Uprkos visokom postotku, zabrinjavaju brojni neprijavljeni slučajevi. Stručnjaci upozoravaju kako je potreban sistematski pristup u detektiranju i rješavanju ovog problema.

Tajna velika porota savezne američke države Pennsylvanije sastavila je novi izvještaj u kojem se više od 300 katoličkih svećenika optužuje za spolno zlostavljanje. Izvještaj se bavi razdobljem od 70 godina u kojem je zabilježeno više od hiljadu napada svećenika.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO