Meksički narkobos El Chapo pokreće modni brend iz zatvora

Inspiraciju za novi biznis El Chapo je pronašao u svojim kćerkama, sedmogodišnjim blizankinjama (Arhiva)
Inspiraciju za novi biznis El Chapo je pronašao u svojim kćerkama, sedmogodišnjim blizankinjama (Arhiva)

Osuđeni narkobos Joaquin Guzman, poznatiji pod nadimkom El Chapo, objavio je da planira pokretanje modnog brenda iz zatvora koji bi trebao nositi njegovo ime i prezime.

Kako prenosi New York Daily News, El Chapo je inspiraciju za pokretanje novog biznisa pronašao u svojim kćerkama, sedmogodišnjim blizankinjama, a posao će navodno voditi njegova supruga Emma Coronel Aispuro.

Odjeća s potpisom jednog od najvećih krijumčara droge svih vremena mogla bi uskoro biti dostupna u SAD-u i Meksiku.

‘Dugo smo razvijali ideju’

El Chapo, koji je prošlog mjeseca proglašen krivim za krijumčarenje narkotika, pranje novca i nelegalno posedovanje vatrenog oružja, potpisao je dokumente kojim mu se odobrava komunikacija sa spoljnim svijetom, prenosi Tanjug.

„Ovaj projekt je ideja koju smo Joaquin i ja razvijali dugo vremena. Prije nego što je otišao u SAD, mnogo smo razgovarali o ovoj temi“, izjavila je Emma Coronel Aispuro.

Izvor: Agencije


Povezane

Danas u Sjedinjenim Američkim Državama počinje suđenje šefu jednog od najzloglasnijih narkokartela na svijetu. Joaquin Guzman, poznatiji kao El Chapo, posljednje dvije godine proveo je u samnici jednog njujorškog zatvora. Obezbijeđen je visok stepen zaštite za svjedoke i članove porote.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO