Turska poziva Saudijsku Arabiju da kaže kome se sudi zbog Khashoggija

Saudijski novinar ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru prošle godine (Arhiva)
Saudijski novinar ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru prošle godine (Arhiva)

Turska je danas pozvala Saudijsku Arabiju da imenuje optužene u suđenju za ubistvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija i objavi optužbe protiv njih.

“Pozivamo Saudijsku Arabiju da kaže svijetu koji su pojedinci trenutno na suđenju i na osnovu kojih optužbi”, poručio je Fahrettin Altun, direktor komunikacija turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u saopćenju za Reuters. 

Turska policija saopćila je prošlog mjeseca kako vjeruje da su neki dijelovi tijela ubijenog saudijskog novinara možda spaljeni.

Erdogan optužio saudijske čelnike

Saudijski novinar ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru prošle godine.

Uprkos istrazi koju je provela Turska u konzulatu Saudijske Arabije i na još nekoliko lokacija, Khashoggijevo tijelo još nije pronađeno.

Za Khashoggijevo ubistvo turski predsjednik optužio je čelnike Saudijske Arabije na čelu s prestolonasljednikom Mohammedom bin Salmanom i pozvao ih da otkriju lokalne saradnike koji su im pomagali u tome.

Izvor: Agencije


Povezane

Al Jazeera je došla u posjed ekskluzivnih fotografija iz rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu nakon ubistva novinara Jamala Khashoggija. Dokumentarni film koji se emitira na našoj mreži daje novi uvid u smrt novinara i šta se moglo dogoditi s njegovim tijelom, koje još nije nađeno. Khashoggi je ubijen u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO