Bezos: Bio sam meta ucjena izdavača National Equirera

Jeff Bezos i njegova supruga MacKenzie Bezos (EPA)

Glavni izvršni direktor Amazona Jeff Bezos izjavio je da je bio meta “iznuđivanja i ucjena” izdavača tabloida National Equirer, koji mu je, kako tvrdi, prijetio da će objaviti njegove privatne fotografije ukoliko ne prestane da istražuje kako je tabloid došao do njegove privatne prepiske s ljubavnicom.

Bezos, koji je takođe vlasnik Washington Posta, detaljno je opisao svoj uzajamni odnos sa kompanijom “American Media” (AMI), u vanrednom blogu u četvrtak na portalu Medium.com, piše AP. 

Milijarder nije napisao da tabloid traži novac od njega, već da Enquirer želi da on javno kaže da izvještavanje tabloida nije bilo politički motivisano.

Optužbe Bezosa predstavljaju još jedan preokret u sukobu između najbogatijeg čovjeka na svijetu i jednog od najpoznatijih američkih tabloida, koji podržava predsjednika Donalda Trumpa, dodaje AP. 

Kompanija ranije pomagala Trumpu

Bezosovi istražioci su nagovjestili da je Enquirerovo izvještavanje o njegovoj aferi – uključujući i objavljivanje kompromitujućih tekstova – bilo vođeno prljavom politikom.

“Naravno da ne želim da se objavljuju moje lične fotografije, ali neću učestvovati u njihovoj dobro poznatoj praksi ucjena, političkih usluga, političkih napada i korupcije”, napisao je Bezos o AMI-ju.

Portparol kao ni advokat AMI-ja nisu odmah reagovali na poruke AP sa zahtjevom za komentarom.

Kompanija je, međutim, u prošlosti priznala da je primjenjivala takozvanu praksu “uhvati i ubij” kako bi pomogla Trumpu da postane predsjednik.

Američki predsjednik je, inače, svojevremeno jako kritikovao Bezosa i izvještavanje Washington Posta o Bijeloj kući.

Izvor: Agencije