Ministar: SAD-u će se u Venecueli ponoviti Vijetnam

Budimo pošteni: zar nam SAD zaista želi pomoći, zapitao je Jorge Arreaza (EPA)

Venezuelanski ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza upozorio je da se narod Venezuele već sada suočava s brojnim poteškoćama i izazovima zbog američkih sankcija, javlja Anadolija.

“Ako Sjedinjene Američke Države budu išle dalje, Trumpove ruke bi mogle biti uprljane krvlju”, kazao je Arreaza na konferenciji za medije u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Optužio je SAD da pokušava izvesti puč u Venezueli, dodajući kako Washington želi naftu, zlato i minerale njegove zemlje.

Istaknuo je i kako Venezuela nije dozvolila dostavu humanitarne pomoći koju je poslao SAD zbog toga što, kako je kazao, ne vjeruju da im Washington doista želi pomoći.

“Budimo pošteni: zar nam doista žele pružiti pomoć”, zapitao je.

‘Nema humanitarne krize, to su posljedice sankcija’

Apelirao je na ukidanje sankcija njegovoj zemlji te dodao da u Venezueli ne postoji humanitarna kriza.

“U Venezueli nema humanitarne krize, nego imamo ekonomiju koja je pod embargom”, rekao je Arreaza te poručio da su spremni sjesti za stol s opozicijom i razgovarati.

Upozorio je da bi se stanje u Venezueli moglo dodatno pogoršati ako im se SAD bude i dalje miješala u politička pitanja.

“Ono što se dogodilo u Vijetnamu dogodit će se i u Venezueli. Samo američki narod može zaustaviti Trumpovo ludilo”, rekao je Arreaza novinarima.

Izvor: Agencije