Pelosi poručila Trumpu da obrati pažnju šta obavještajci govore

Nancy Pelosi: Neće biti nikakvog novca za zid u zakonima (EPA)
Nancy Pelosi: Neće biti nikakvog novca za zid u zakonima (EPA)

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država Nancy Pelosi smatra kako američki predsjednik Donald Trump nije obratio pažnju na upozorenja njegove administracije o prijetnjama koje, kako je navela, predstavljaju Sjeverna Koreja, Iran i druge države.

Ona je dodala kako je bila zaprepaštena što Trump, kako je rekla, izgleda ne obraća pažnju niti ima želju čuti šta mu obavještajna zajednica govori, prenosi agencija AP.

Trump je napao šefove obavještajnih službi nakon što su oni rekli u Kongresu da je malo vjerovatno da će Sjeverna Koreja razmontirati svoj nuklearni arsenal i da sporazum sa Iranom funkcionira.

“Možda bi se obavještajci trebali vratiti u školu”, napisao je Trump.

Nema novca za zid

Pelosi je, također, zauzela čvrst stav protiv finansiranja graničnog zida koji traži Trump što bi, ocjenjuje američka agencija, ponovo moglo dovesti do zastoja u pregovorima na Capitol Hillu, koji samo što su počeli. 

Čelnica Predstavničkog doma Kongresa je novinarima rekla kako neće biti izdvojen novac za Trumpov zid ni u kakvom dogovoru, kako bi Vlada ostala otvorena nakon 15. februara.

“Neće biti nikakvog novca za zid u zakonima”, poručila je Pelosi.

Izvor: Agencije


Povezane

Čelni ljudi američke obavještajne zajednice imaju potpuno drugačije stavove nego što su neka od osnovnih načela Trumpove vanjske politike. U svjedočenju pred Senatom doveli su u pitanje predsjednikove stavove da je grupa ISIL poražena, te da je Sjeverna Koreja spremna odreći se nuklearnog oružja.

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO