Indijska policija ubila četvoricu osumnjičenih za silovanje i ubistvo

Neki političari i pravni stručnjaci izrazili su zabrinutost da je sve možda bilo namješteno i da je riječ o pogubljenju (AP)
Neki političari i pravni stručnjaci izrazili su zabrinutost da je sve možda bilo namješteno i da je riječ o pogubljenju (AP)

Policija u južnoj Indiji ubila je četvoricu muškaraca osumnjičenih za silovanje i ubojstvo 27-godišnje veterinarke dok su pokušavali pobjeći, izjavili su dužnosnici, kako prenosi agencija Hina.

Silovanje i ubojstvo mlade žene šokiralo je zemlju nakon što je prošli tjedan pronađeno njezino tijelo nedaleko od grada Hyderabada.

Četvorica muškaraca u dobi između 20 i 26 godina odvedeni su iz pritvora na mjesto zločina kako bi pomogli u njegovoj rekonstrukciji, rekao je za agenciju dpa lokalni policijski časnik koji je želio ostati anoniman.

Zabrinutost da se radi o pogubljenju

Osumnjičeni su napali policajce i pokušali im oteti oružje pa su časnici na njih zapucali u samoobrani.

“Na mjestu zločina dvojica muškaraca napala su policiju i pokušala joj uzeti oružje dok su dvojica pokušala pobjeći. Policija je na njih zapucala u samoobrani”, kazao je policijski časnik, prenosi agencija.

Televizija NDTV javlja, prenoseći izjavu policijskog dužnosnika Prakasha Reddyja, da su muškarci podlegli ozljedama prije dolaska hitne pomoći.

Njihova smrt izazvala je pomiješane reakcije diljem Indije.

Obitelj žrtve je izjavila da je pravda zadovoljena, a lokalno stanovništvo izašlo je na ulice slaveći policiju.

Međutim, političari i pravni stručnjaci izrazili su zabrinutost da je to možda bilo namješteno i da je zapravo riječ o pogubljenju te da bi se u tom slučaju radilo o opasnom presedanu.

Oteta, silovana, zadavljena i zapaljena

Tisuće Indijaca prošlog su tjedna prosvjedovale u nekoliko gradova nakon silovanja i ubojstva 27-godišnjakinje kod Hyderabada.

Policija je priopćila da je nesretna žena bila oteta, silovana i zadavljena, a nakon toga je njezino tijelo zapaljeno.

Prosvjednici i zastupnici traže od sudova da slučajeve silovanja rješavaju brže i da ih strože kažnjavaju, prenosi Hina.

Izvor: Agencije


Povezane

U Indiji su organizirani protesti protiv vladajuće stranke, zbog zaštite koju je pružila muškarcima optuženima za silovanje i ubistvo osmogodišnje djevojčice. Demonstranti ističu kako se ovaj zločin zloupotrebljava za političke i religijske ciljeve.

Prošloga decembra, 23-godišnja žena je silovana i pretučena u gradskom autobusu u Indiji. Trinaest dana kasnije, umrla je u bolnici. Šest muškaraca je optuženo za njezino silovanje i ubistvo. Jedan optuženi, počinio je samoubistvo u zatvoru. Smrtna kazna mogla bi biti izrečena četirima optuženima. Još jedan, koji je tada bio maloljetan, osuđen je na tri […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO