Pucnjava u zatvoru u Panami: 12 mrtvih, 13 ranjenih

Pucnjava se dogodila unutar ustanove u kojoj su zatvoreni pripadnici različitih kriminalnih grupa (EPA)

Najmanje 12 osoba je ubijeno, a 13 je ranjeno u pucnjavi između dvije grupe zatvorenika u zatvoru nedaleko od Panama Cityja, objavili su zvaničnici, prenosi Hina. 

Policija je saopćila da je pucnjava počela unutar ustanove u kojoj su zatvoreni pripadnici različitih kriminalnih grupa.

Nakon incidenta u zatvoru La Joyita, 25 kilometara istočno od glavnog grada, policija je zaplijenila više komada oružja: tri pištolja i pet pušaka.

Čuvari pomogli u krijumčarenju oružja

Panamski predsjednik Laurentino Cortizo rekao je da incident ukazuje na to da su zatvorski čuvari pomogli u krijumčarenju oružja u zatvor.

“Oružje nije palo s neba. Očigledno je postojala neka saradnja kako bi se oružje dostavilo u zatvor”, rekao je Cortizo.

Policija istražuje okolnosti pucnjave.

Izvor: Agencije


Povezane

Haićanski zatvori su među najpretrpanijima u svijetu. Borci za ljudska prava procjenjuju da 11.000 zatvorenika na tom otoku živi u nehumanim uvjetima. To je samo jedan od problema koje nova misija UN-a pokušava riješiti.

Published On 05 Jan 2018

Novi gambijski predsjednik Adama Barrow danas će položiti svečanu zakletvu i službeno preuzeti vođenje zemlje. Također, danas ova zemlja obilježava Dan neovisnosti. U svečarskom ozračju stotine zatvorenika u gambijskom najzloglasnijem zatvoru polažu velike nade u oslobođenje. Nicolas Hak donosi ekskluzivnu priču iz ovog zatvora.

Published On 18 Feb 2017
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO