Izborni štab fotomontirao Trumpovu glavu na tijelo Grete Thunberg

Kada je 'Time' objavio osobu godine, američki predsjednik našalio se na račun šesnaestgodišnje Grete Thunberg (AFP)
Kada je 'Time' objavio osobu godine, američki predsjednik našalio se na račun šesnaestgodišnje Grete Thunberg (AFP)

Izborni štab američkog predsjednika fotomontirao je glavu Donalda Trumpa na tijelo Grete Thunberg na naslovnici magazina Time, koji je švedsku ekološku aktivisticu proglasio osobom godine.

Kada je Time objavio osobu godine, američki predsjednik u četvrtak se našalio na račun šesnaestgodišnje švedske aktivistkinje i, čestitavši joj, poručio neka se opusti te savjetovao “da mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju”, prenosi Hina.

Trump, republikanski milijarder, povukao je Sjedinjene Američke Države iz Pariškog klimatskog sporazuma.

Izborni štab u kampanji za predsjedničke izbore 2020. godine sada se poslužio tom naslovnicom Timea, montiravši Trumpovu glavu na Gretino tijelo, a ispod fotografije objavio je tekst.

“Kada je riječ o provedbi obećanja, samo je jedna osoba godine”, napisao je Trumpov War Room i nabrojao “Trumpove uspjehe”.

“Ekonomski rast, rekordno stvaranje radnih mjesta, historijsko smanjenje poreza, trgovinski sporazumi koji stavljaju Ameriku na prvo mjesto, uništen ISIL-a [oružana grupa Islamska država Irak i Levant], gradnja zida [na granici s Mekskom] – obećanja dana, obećanja ispunjena.”

Odgovor na društvenim mrežama

Na odgovore nije trebalo dugo čekati, jer su se korisnici poigrali fotografijama i prikazali Trumpa kao pretilog starca ili zatvorenika.

Predsjednikov tim ranije je na Twitteru postavio fotomontažu Trumpove glave na tijelo Sylvestera Stallonea u filmovima Rocky, piše britanski The Independent.

Greta Thunberg je u svom obraćanju na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimi optužila vlade i poslovne ljude da zavaravaju javnost razgovarajući, ali to neće zaustaviti klimatske promjene.

“Stvarna opasnost je to što političari i menedžeri prikazuju da se stvarna akcija provodi, a u stvarnosti ne radi se ništa, osim kreativnog PR-a i vješte zarade”, rekla je ona.

Magazin Time imenovao je Trumpa osobom godine za 2016. godinu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO