Milijarder ulazi u utrku za predsjednika SAD-a

Michael Bloomberg
Michael Bloomberg kaže da ako Donald Trump osvoji još jedan mandat, SAD se možda nikad neće oporaviti od štete (EPA)

Bivši gradonačelnik New Yorka i američki milijarder Michael Bloomberg (77) najavio je da ulazi u utrku za nominaciju predsjedničkog kandidata ispred Demokratske stranke.

“Kandidiram se za predsjednika kako bih pobijedio Donalda Trumpa i ponovno izgradio Ameriku. Ne možemo priuštiti sebi još četiri godine nesmotrenih i neetičkih postupaka predsjednika Trumpa. On predstavlja egzistencijalnu prijetnju našoj zemlji i našim vrijednostima. Ako osvoji još jedan mandat, možda se nikad nećemo oporaviti od štete”, napisao je bivši republikanac na svojoj internetskoj stranici.

Masovna finansijska ulaganja

Bloomberg je najavio nominaciju deset tjedana prije početka unutarstranačkih izbora za predsjedničke kandidate, prenosi Anadolija.

Njegova masovna ulaganja u demokratske prioritete. poput klimatskih promjena i kontrole oružja, potpomognuta velikim osobnim bogatstvom, mogla bi mu donijeti veliki broj glasova.

Milijarder je već je izdvojio 30 milijuna dolara za televizijsko oglašavanje u nekoliko saveznih država.

Bloomberg je podržavao demokratsku stranku do 2001. godine, a tada je pristupio republikancima prije izbora za gradonačelnika i kao njihov kandidat bio izabran.

Nominacije povuklo devet kandidata

Za gradonačelnika New Yorka je ponovno izabran 2005. godine.

Četiri godine nakon toga je. kao neovisni kandidat. dobio treći mandat na poziciji prvog čovjeka New Yorka.

U Demokratskoj stranci je nominacije za kandidate do sada povuklo ukupno devet kandidata, a 17 njih i dalje nastavlja s kampanjama.

Predsjednički izbori u SAD-u bit će održani 3. studenog 2020. godine.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO