Tesla predstavio prvi električni pick-up

Oštro geometrijsko tijelo izrađeno je od nehrđajućeg čelika, a prozori od armiranog stakla (Tesla)

Tesla je predstavio svoje prvo električno pick-up vozilo koje s futurističkom četvrtastom karoserijom olovnosive boje izgleda poput oklopnog vozila, dok kalifornijska kompanija pokušava oduzeti dio unosnog tržišta tradicionalnim proizvođačima automobila iz Detroita.

S početnom cijenom od 39.900 dolara, Cybertruck manje je skup nego što je bilo očekivano, no njegov dizajn mogao bi ograničiti prodaju s obzirom na praktični američki životni stil, prenosi Hina.

Na svečanom predstavljanju u Los Angelesu izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da će skuplje verzije koštati 49.900 i 69.900 dolara, a najskuplja verzija jednim punjenjem moći će prijeći 800 kilometara.

Nužna vozila

Serijska proizvodnja Cybertrucka trebala bi početi krajem 2021. godine.

“Sada trebamo održivu energiju. Nemamo li pick-up, ne možemo to riješiti”, rekao je Musk. Tri najprodavanija modela vozila u Americi su pick-upovi, terenska vozila koja otraga imaju otvoreni teretni prostor.

Oštro geometrijsko tijelo izrađeno je od nehrđajućeg čelika, a prozori od armiranog stakla. Musk je tvrdio da Cybertruck ima “ultratvrdu vanjštinu” koja se neće zagrebati niti ulubiti. Ali armirano staklo popucalo je kao paukova mreža kad je pogođeno metalnom kuglom za vrijeme demonstracije.

Musk je ranije na Twitteru napisao da je dizajn djelomice nastao pod utjecajem sportskog vozila Lotus Esprit koje je zamijenilo podmornicu u filmu Jamesa Bonda 1970-ih  “Špijun koji me volio”.

Izvor: Agencije