Bloomberg uložio 100 miliona dolara u reklame protiv Trumpa

Michael Bloomberg
Michael Bloomberg kaže da ako Donald Trump osvoji još jedan mandat, SAD se možda nikad neće oporaviti od štete (EPA)

Bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg još nije odlučio hoće li se kandidirati za američke predsjedničke izbore, ali je sa 100 milijuna dolara krenuo u kampanju s online reklamama protiv predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Hina.

Osmi prema Forbesovom popisu najbogatijih ljudi na svijetu, Bloomberg je na Twitteru potvrdio pokretanje te kampanje, koju je u The New Yorku Timesu ranije najavio njegov savjetnik Howard Wolfson.

“Ovo je trenutak kada se svi moraju uključiti. Izravno ćemo se boriti protiv Trumpa”, napisao je Wolfson.

Te online reklame, koje ne predstavljaju Michaela Bloomberga već kritiziraju Donalda Trumpa, usmjerene su na države Arizonu, Michigan, Pensilvaniju i Wisconsin, četiri države koje bi mogle biti neodlučne između demokrata i republikanaca 2020. i zato ključne za pobjedu na predsjedničkim izborima. 

Borac protiv klimatskih promjena

Bivši gradonačelnik New Yorka (77) je poduzeo više koraka posljednjih dana prema kandidaturi za demokratsku nominaciju i registrirao se kao kandidat u državama Alabama i Arkansas.

U međuvremenu je rekao da je nadomak donošenja konačne odluke, a njegova moguća kandidatura izazvala je vrlo različite reakcije.

Neki smatraju da njegovo bogatstvo i osobine poslovnog čovjeka te ambasadora borbe protiv klimatskih promjena čine od njega najboljeg Trumpovog izazivača.

Ali drugi, na strani lijevih demokrata poput Elizabeth Warren i Bernieja Sandersa, vide u njemu utjelovljenje straha od milijardera kojima žele uvesti velike poreze kako bi ublažili nejednakosti.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO