Žena konačno na čelu ‘The Financial Timesa’

Khalaf od 2016. radi kao zamjenica urednika lista, a od Nove godine dolazi na čelo (EPA)

Roula Khalaf u siječnju će zamijeniti dosadašnjeg urednika The Financial Timesa Lionela Barbera i tako postati prvom ženom na čelu tog britanskog lista, koji izlazi već 131 godinu.

Barber odlazi s dužnosti urednika nakon 14 godina, a tijekom njegova mandata grupacija Financial Times u srpnju 2015. prodana je Nikkeiju, prenosi Reuters.

Japanski medijski mogul u svojem portfelju ima šest poslovnih i financijskih novina, a dio grupacije jesu i televizijske kuće TV Tokyo i Nikkei CNBC.

Za njegova je mandata internetska pretplata bila vrlo uspješna te je zaštitio grupaciju u vrlo turbulentnim vremenima za novinsku industriju.

The Financial Times prešao je 2019. prag od milijun pretplatnika, s digitalnim pretplatnicima koji čine više od 75 posto naklade.

Nikkei zadovoljan kadrovskim rješenjem

Barber će ostati urednik tijekom općih izbora u Ujedinjenom Kraljevstvu, pa će Khalaf preuzeti dužnost u siječnju.

Khalaf od 2016. radi kao zamjenica urednika tog prestižnog lista.

Tsuneo Kita, čelnik Nikkeija, oduševljen je time što je Khalaf pristala preuzeti ulogu urednice.

“Imam veliko povjerenje da će nastaviti misiju The Financial Timesa kad je riječ o kvalitetnom novinarstvu bez straha i ustupaka te da će nadahnjivati i voditi tim najtalentiranijih novinara, koji će i dalje pratiti događanja iz područja biznisa, financija, ekonomije i politike na globalnoj razini”, rekao je Kita.

Izvor: Agencije