Nestle: Porast svjetske populacije traži promjene u prehrani

Nestle je najveći svjetski kupac kafe, šećera, kakaa i mlijeka (EPA)

Nestle, jedan od najvećih svjetskih prerađivača hrane, smatra da će porast svjetske populacije zahtijevati prilagodbu ljudske prehrane smanjenjem potrošnje šećera, soli i mesnih proizvoda.

“Imamo 7,5 milijardi ljudi, a stanovništvo i dalje raste pa treba jesti više povrća, žitarica, a manje šećera i mesnih proizvoda”, rekao je izvršni potpredsjednik i šef Nestleovih operacija u Americi Laurent Freixe.

Ograničeni prirodni resursi i rastući javnozdravstveni problem pretilosti stoje iza promjena koje Freixe smatra potrebnim, prenosi Hina.

Također je naveo rastuću svijest javnosti o procesu proizvodnje hrane, kao i o pitanjima kao što su dječji rad i krčenje šuma.

Svijest o sirovinama

Freixe je također rekao da u svijetu raste svijest javnosti o sirovinama koje se koriste za proizvodnju hrane.

“Puno je više senzibiliteta o tom pitanju svugdje, ne samo u Evropi ili SAD-u. U povezanom smo svijetu, ljudi imaju pristup informacijama, potrošači žele znati odakle dolaze sirovine”, rekao je.

Nestle je najveći svjetski kupac kafe, šećera, kakaoa i mlijeka. Iz te kompanije kažu kako jasno poručuju dobavljačima da ne kupuju sirovine koje su proizvedene na nedavno iskrčenim šumskim područjima ili na kojima je prijavljen dječji rad.

Izvor: Agencije