Kina zabranila Microsoftovu tražilicu Bing

Bing je zabranjen po nalogu kineske vlade (EPA)
Bing je zabranjen po nalogu kineske vlade (EPA)

Microsoftova tražilica Bing navodno je najnovija žrtva zabrane zapadnjačkih internetskih platformi u Kini, prenose u četvrtak zapadni mediji. 

Internetska stranica Bing više nije dostupna u Kini, uz rame Googlu, Twitteru, Youtubeu, Facebooku, WhatsAppu i drugima, a koji su zaključani iza takozvanog kineskog “Velikog Vatrozida” (Great Firewall).

Izvori su rekli za Financial Times da je Bing zabranjen po nalogu kineske vlade. Drugi je izbor pak rekao da je kineska telekomunikacijska kompanija Unicom, potvrdila navode da je vlada naredila zabranu Binga.

Google se pokušava vratiti u Kinu

Kineska vlada godinama provodi stroge kontrole na internetu, cenzurirajući osjetljiv sadržaj i blokirajući pristup stranim internetskim stranicama.

Najveća svjetska tražilica Google, napustila je Kinu 2010. godine no navodno se pokušava vratiti na kinesko tržište izradom cenzurirane tražilice.

Internetske stranice mnogih udruženja za ljudska prava i novinskih organizacija poput New York Timesa i Wall Street Journala također su zabranjene u Kini.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO