Kamala Harris najavila kandidaturu za predsjednika SAD-a

Kamala Harris kaže da će se u kampanji zalagati za  'istinu, pravdu, poštenje, jednakost, slobodu i demokratiju' (EPA)
Kamala Harris kaže da će se u kampanji zalagati za 'istinu, pravdu, poštenje, jednakost, slobodu i demokratiju' (EPA)

Senatorka iz Kalifornije iz redova demokrata Kamala Harris najavila je u ponedeljak da će se kandidovati za predsednika SAD 2020. godine.

“Ja volim svoju zemlju. Ja volim svoju zemlju. Ovo je trenutak kada osećam odgovornost da ustanem i borim se za ono najbolje što smo mi”, izjavila je ona za televiziju ABC.

Ukoliko Kamala Harris pobedi aktuelnog predsednika Donalda Trumpa, koji je najavio da će se opet kandidovati za Belu kuću, postaće prva žena i prva obojena žena koja će zauzeti najvišu funkciju u Americi.

Još tri žene u utrci za Bijelu kuću

Pored Kamala Harris, kandidature su najavili i senatorke Kirsten Gilibrant i Elizabeth Warrren, kongresmenka Tulsi Gabbard, kao i bivši visoki zvaničnik u administraciji Baracka Obame Julian Castro.

Kamal Harris je navela da ona nastoji da nastavi svoju borbu kako bi zemlju učinila boljom.

Ona je u ponedeljak objavila snimak u kojem objašnjava svoje interesovanje za pokretanje kampanje, navodeći vrednosti “istinu, pravdu, poštenje, jednakost, slobodu i demokratiju”.

Izvor: Agencije


Povezane

Američki predsjednik Donald Trump ponudio je demokratama paket mjera za suzbijanje i humaniziranje imigracija u tu zemlju, uključujući i produženje programa DAKA. Zauzvrat traži 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom. Trump kaže da je to kompromisno rješenje i da bi njegovo prihvatanje odmah otvorilo vladu, koja je blokirana već 29 dana. […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO