Theresa May pozvala laburiste na pregovore o Brexitu

Sada je vrijeme da se ostavi po strani vlastiti interes, rekla je Theresa May (EPA)

Britanska premijerka Theresa May poručila je, nakon glasanja o povjerenju u Parlamentu, kako su oporbenoj Laburističkoj stranci otvorena vrata za pregovore o Brexitu, prenosi Reuters.

Pozvala je zastupnike da ostave po strani vlastiti interes kako bi zajedno pronašli rješenje za izlazak iz Europske unije.

“Razočarana sam što vođa Laburističke stranke [Jeremy Corbyn] do sada nije u tome odlučio sudjelovati, ali naša vrata ostaju otvorena”, kazala je May.

‘Preživjela’ glasanje

Dodala je kako je dosad razgovarala s predstavnicima Škotske nacionalne stranke, Liberalno-demokratske stranke i velškom strankom Plaid Cymru.

“Sada je vrijeme da se ostavi po strani vlastiti interes”, rekla je May.

Britanska premijerka pozvala je zastupnike da zajedno nastave raditi na Brexitu, nedugo nakon što je u Parlamentu preživjela glasanje o povjerenju vladi.

Za opstanak njezinog kabineta glasalo je 325, a protiv je bilo 306 zastupnika.

Rekla je kako je spremna raditi sa svim zastupnicima kako bi ostvarili izlazak Velike Britanije iz EU-a.

Najavila je nekoliko sastanaka između visokih dužnosnika parlamenta i predstavnika vlade u narednim danima.

Najdublja politička kriza

I dalje namjerava postići konsenzus o tome kako postupiti kad je riječ o izlasku Velike Britanije iz EU-a, nakon što je Parlament u utorak odbacio sporazum koji je ona predložila u vezi s Brexitom, pojašnjava britanska agencija.

S obzirom na to da se bliži 29. ožujka, datum određen za konačno istupanje Velike Britanije iz Unije, Ujedinjeno Kraljevstvo se nalazi u najdubljoj političkoj krizi u posljednjih pola stoljeća, zaključuje Reuters.

Izvor: Agencije