CIA objavila oglas za zapošljavanje ‘patriota’

U opisu za posao piše da plata nije naznačena (EPA)

Američka Centralna obavještajna agencija – CIA objavila je u britanskom magazinu The Economist oglas za posao u kojem traži “visokoefikasne, patriotske profesionalce raznolikog opsega porijekla, vještina i životnih iskustava”.

Uspješni kandidati trebaju “služiti SAD-u provođenjem misije Agencije kao prva linija odbrane nacije”.

“Zainteresirani smo za kandidate koji su dostupni za puno radno vrijeme, dio radnog vremena i konsultantske mogućnosti – kako kod kuće, tako i u inostranstvu”, piše u oglasu.

U njemu se navodi da je posao namijenjen “intelektualno znatiželjnom avanturisti, koji traži neuporedivu međunarodnu mogućnost visokog utjecaja”.

Plata nije naznačena

“Mi nudimo način života koji izaziva najdublje izvore intelekta, izdržljivosti i prosuđivanja individue. Iako nikakvo specifično porijeklo nije neophodno, kandidati s iskustvom u biznisu, preduzetništvu, prodaji, marketingu, nekretninama i upravljanju projektima je veoma poželjno”, navodi se u oglasu.

U njemu piše da “poželjni kandidati trebaju posjedovati sljedeće: državljanstvo SAD-a, dvojno državljanstvo SAD-a ili status stanovnika sa zakonitim stalnim boravkom (Lawful Permanent Resident – LPR) u SAD-u”, kao i “tri i više godina međunarodnog iskustva”.

Traži se i “vještine znanja stranih jezika, sposobnost uspješnog prolaska medicinske i sigurnosne obrade”, a uz to se “individue moraju fizički nalaziti u SAD-u kako bi se prijavile”.

U opisu piše da “plata nije naznačena” i da je oglas objavljen 10. januara 2019. godine, traje do 14. januara 2020. godine, a naveden je i poštanski pretinac Regrutnog centra u Washingtonu na koji se šalju prijave.

Izvor: Agencije