Sanders: Trump je patološki lažov

Bernie Sanders je rekao da Donald Trump zbog jeftinih političkih poena pokušava podijeliti Ameriku (EPA)

Senator Bernie Sanders kritizirao je prijedlog američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog imenovanja Bretta Kavanougha za novog sudiju Vrhovnog suda SAD-a, ocjenivši da je “predsednik patološki lažov, koji i dan i noć radi samo za svoje prijatelje milijardere”.

Sanders je, obraćajući se građanima Manchestera, u New Hempshiru, rekao da Trump, zbog jeftinih političkih poena, pokušava podijeliti Ameriku, iako je “sveta dužnost” svakog predsjednika SAD-a da ujedini građane.

Senator iz Vermonta kritizirao je Trumpov prijedlog za novog sudiju Vrhovnog suda uoči saslušanja Kavanougha u Senatu, gdje predsjednikovi konzervativci drže tanku većinu i gdje se očekuje žestoko protivljenje demokrata, prenosi portal Politico.

Sudija koji se bori protiv radnika

“Nemam sumnju da će, ukoliko bude izabran i postavljen u Vrhovni sud, nominirani Kavanough biti sudija koji se bori protiv radnika. Također će biti sudija protivnik žena”, rekao je Sanders.

On je 2016. godine izgubio predsjedničku nominaciju u Demokratskoj stranci od Hillary Clinton.

Sanders, kao i drugi političari širom Amerike, obilježio je Praznik rada organiziranjem skupova na kojima je razgovarao s radnicima i građanima. 

Izvor: Agencije