I treća žena optužuje Trumpovog kandidata za napastovanje

Kavanaugh negira optužbu Christine Blasey Ford da ju je 1982. godine seksualno napastovao (AP)
Kavanaugh negira optužbu Christine Blasey Ford da ju je 1982. godine seksualno napastovao (AP)

Julie Swetnick treća je žena koja je optužila kandidata za Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država Bretta Kavanaugha za seksualno napastovanje, objavio je njen advokat Michael Anevatti, prenose agencije.

Swetnick tvrdi da je upoznala Kavanaugha i njegovog školskog prijatelja Marka Judgea 1980-ih i da je prisustvovala zabavama na kojima su bili i oni.

“Više sam puta svjedočila kako Kavanaugh i Judge intenzivno konzumiraju alkohol i ponašaju se krajnje neprikladno, uključujući i agresivno ponašanje prema djevojkama. Nisu prihvatali ‘ne’ za odgovor. Milovali su ih i dodirivali bez njihovog pristanka”, rekla je Swetnick.

Njena objava dolazi dan prije nego što Kavanaugh i Christine Blasey Ford, koja je kandidata za Vrhovski sud optužila da ju je dodirivao i pokušavao skinuti kada su bili tinejdžeri, trebaju svjedočiti pred Sudskim komitetom Senata.

Ne sjeća se incidenta

Kavanaugh negira da je ikad ikoga seksualno napastovao, dok njegovi saveznici ispitiju kredibilitet Ford i druge žene koja ga optužuje za slične stvari, Deborah Ramirez.

Judge je Komitetu poslao pismo u kojem tvrdi da se ne sjeća incidenata, dok američki predsjednik Donald Trump odbacuje optužbe protiv svog kandidata, tvrdeći da je to “maslo demokrata”.

Kontroverza u vezi s Kavanaughom dešava se nekoliko sedmica uoči kongresnih izbora na kojima će demokrati pokušati preuzeti kontrolu nad Kongresom od Trumpovih republikanaca.

Izbori su zakazani za 6. novembar.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump suočava se sa sve više optužbi za seksualne napade. Trump sve navode poriče, tvrdeći da su neistiniti i da žene koje su javno istupile uopće ne poznaje. Više u priči Kimberly Halkett. 

Nekada su ga nazivali „američkim tatom“, a sada je komičar Bill Cosby i službeno seksualni napasnik, osuđen od tri do deset godina zatvora. U aprilu je proglašen krivim za tri tačke naročito drskog i seksualno neprimjerenog napada. Više od 50 žena ga je optužilo za seksualno zlostavljanje. Bill Cosby je prva slavna osoba koja ide […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO