Komandant: Iran ima rakete dometa 2.000 kilometara

Raketa
Zapadnoeuropski potpisnici žele spasiti nuklearni sporazum iako dijele Trumpovu zabrinutost zbog iranskog programa balističkih projektila (AP)

Komandant iranske vojske Čuvari islamske revolucije, general-major Mohammad Ali Jafari, izjavio je kako njegova jedinica ima kapacitet da precizno pogodi metu na udaljenosti od 2.000 kilometara.

On je prilikom gostovanja na iranskoj državnoj televiziji govorio o prošlosedmičnom raketnom napadu na kamp Demokratske partije iranskog Kurdistana u gradu Erbilu, prenosi Anadolija.

Raketni napad na Erbil

“Vojska Čuvari revolucije se osvetila teroristima, to je istovremeno i poruka super moćnicima koji misle da Iranu mogu nametati svoje prljave ciljeve i tiraniju”, rekao je Jafari.

“Svi oni koji maju svoje trupe i baze oko teritorija Irana ili na udaljenosti od 2.000 kilometara trebaju znati da su na dometu visoko preciznih raketa koje posjeduje naša vojska.”

Iran je u subotu izveo raketni napad na kamp Demokratske partije iranskog Kurdistana u Erbilu, u kojem je poginulo najmanje 16 pripadnika IKDP-a, a povrijeđeno oko 40 osoba.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO