Erdogan: Turska ekonomska infrastruktura je dovoljno jaka

Nekoga uznemirava, kako je rekao Recep Tayyip Erdogan, časna i sveobuhvatna politika koju vodi Turska (Anadolija)
Nekoga uznemirava, kako je rekao Recep Tayyip Erdogan, časna i sveobuhvatna politika koju vodi Turska (Anadolija)

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu da je ekonomska infrastruktura ove zemlje dovoljno jaka da se oslobodi trenutnih previranja.

“Naravno da postoje strukturni problemi u ekonomiji Turske, koje treba riješiti. Svjesni smo toga i to pokušavamo riješiti. Nadam se da ćemo prebroditi i ova previranja. Ekonomska infrastruktura Turske je dovoljno jaka da se oslobodi trenutnih previranja. Naša ekonomija zasigurno ima tu snagu”, rekao je on u obraćanju u Ankari, na ceremoniji dodjele nagrada u oblasti medija za 2017. godinu, prenosi Anadolija.

Istakao je kako su se promjene kroz koje prolazi Turska osjetile i u oblasti medija u toj zemlji.

‘Časna i sveobuhvatna politika’

“Vjerujem da danas u odnosu na ranija vremena imamo uravnoteženije medije, koji se u svojim vijestima i izvještajima odnose s više poštovanja prema istinitim događajima i činjenicama”, kazao je Erdogan.

Nekoga uznemirava, kako je rekao, časna i sveobuhvatna politika koju vodi Turska.

“To je, ustvari, pravi razlog zašto su se u posljednjih pet godina toliko okomili na našu zemlju. Nakon što nisu uspjeli isprovocirati naše zajednice i zemlju uvesti u haos, onda su se, pomoću terorističkih organizacija, počeli izvana uplitati”, kazao je on, dodajući kako sada pokušavaju ekonomskim putem izvršiti pritisak na Tursku.

“Svi će vidjeti da Turska nije bez alternative. Mi smo zemlja koja odnose gradi ne na jednostranom profitu, nego na zajedničkim koristima”, rekao je Erdogan.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO