Trump kritizira borbu protiv desničara na društvenim mrežama

"Oni ušutkuju mnoge desničare dok istodobno ne čine ništa protiv drugih," rekao je Trump (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump žestoko je kritizirao odluku internet divova da suspendiraju aktivnosti američkih desničara na društvenim mrežama, ocijenivši da je riječ o “diskriminaciji” te optuživši ponovno dvije ugledne televizijske kuće da su “bolesne”, prenosi Hina.

Trump nije nikoga spomenuo poimence, ali su ti komentari uslijedili nakon što su internet divovi prošli tjedan pokrenuli ofenzivu protiv pobornika raznih urota i krajnjeg desničara Alexa Jonesa, kojem je zabranjeno korištenje Facebooka i Spotifyja. Twitter je također u utorak na tjedan dana ograničio njegov račun.

“Društvene mreže apsolutno diskriminiraju glasove republikanaca/konzervativaca”, napisao je Trump na Twitteru, obećavajući da njegova vlada to neće dopustiti. Nije, međutim, rekao što planira učiniti po tom pitanju.

“Oni ušutkuju mnoge desničare dok istodobno ne čine ništa protiv drugih.”

“Cenzura je nešto jako opasno i apsolutno nemoguća za nadzor”, dodao je, napavši ponovno medije.

“Ništa nije tako lažno kao CNN i MSNBC, no ipak ne tražim da se ukine njihovo bolesno ponašanje.”

“Neka svi sudjeluju, dobri i loši”, istaknuo je.

Mreže uklonile Alexa Jonesa

Velike tvrtke – Facebook, YouTube, Apple i Spotify uklonile su prošli tjedan sadržaj koji je objavio zagovornik teorija zavjere Jones, uz obrazloženje da se radi o govoru mržnje.

Osnivač internet stranice InfoWars, Jones je blizak krajnjoj desnici, a postao je poznat po izjavama i teorijama urota u vezi s pokoljem u školi Sandy Hook 2012.

Jones je više puta nakon tog pokolja, koji je Adam Lanza počinio u osnovnoj školi u Connecticutu i u kojemu je ubijeno 26 ljudi, među kojima 20 djece, izjavio da je zločin bio insceniran.

Smatra da su roditelji djece ubijene u pucnjavi zapravo glumci plaćeni da odigraju jednu ulogu.

Više obitelji podiglo je tužbu protiv njega, optuživši ga da takve teorije širi kako bi povećao svoje slušateljstvo i prihode.

Taj 44-godišnji Teksašanin iznosio je i brojne druge teorije urota, pa tako i onu da je američka vlada naručila teroristički napad 11. rujna.

Godine 2015. kandidat Donald Trump sudjelovao je u emisiji Alexa Jonesa koji mu je pružio potporu u utrci za predsjednika SAD-a.

Izvor: Agencije


Povezane

Američki predsjednik izjavio da je cijena parade apsurdno visoka, mediji prenose da bi koštala više od 90 miliona dolara.

Published On 17 Aug 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO