Trump traži prekid istrage o ruskom miješanju u izbore

Sessions 'treba odmah da obustavi namješteni lov na vještice, prije nego što nanese još više štete SAD-u', tvrdi Trump (EPA)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump rekao je da ministar pravde treba da obustavi istragu specijalnog tužioca Roberta Muellera o navodnom ruskom miješanju u izbore 2016. godine.

Trump je objavio niz tvitova u srijedu, drugog dana suđenja za utaju poreza i bankarsku prevaru Paulu Manafortu, nekadašnjem šefu Trumpove kampanje, prenosi Beta.

Kako je naveo američki predsjednik, ministar pravde Jeff Sessions “treba odmah da obustavi namješteni lov na vještice, prije nego što nanese još više štete SAD-u”.

Sukob interesa

Sessions se prošle godine izuzeo od nadgledanja Muellerove istrage, i tu dužnost je preuzeo njegov zamjenik Rod Rosenstein.

Trump je u tvitu naveo da je Mueller u sukobu interesa a da su njegovih “17 bijesnih demokrata sramota za SAD”.

Trump pokušava da se distancira od Manaforta, koji je vodio kampanju u vrijeme borbe za republikansku nominaciju, i navodi da je Manafort za njega “radio veoma kratko vrijeme”.

Manafort je bio šef kampanje tokom pet mjeseci 2016. godine.

Izvor: Agencije


Povezane

Bivši dugogodišnji advokat Donalda Trumpa tvrdi da je Trump unaprijed znao za sastanak u junu 2016. godine u “Trumpovom tornju” na kojem su Rusi ponudili informacije štetne za Hillary Clinton u predizbormoj kampanji. Američki mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, prenose i da je advokat Michael Cohen voljan da da tu izjavu specijalnom tužiocu Robertu Muelleru, […]

Published On 27 Jul 2018
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO