Marine Le Pen blokirane subvencije

Nacionalnom okupljanju sudije prijete smrću, tvrdi Marine Le Pen (EPA)
Nacionalnom okupljanju sudije prijete smrću, tvrdi Marine Le Pen (EPA)

Francuski suci odlučili su blokirati uplatu od dva milijuna eura državnih subvencija krajnje desničarskoj partiji Marine Le Pen, naveli su neimenovani izvor iz pravosuđa.

Informaciju je kasnije potvrdila i Le Pen, rekavši da se njena partija “suočava s prijetnjom smrću”.

U Francuskoj, objašnjava Reuters, političke partije dobivaju javne subvencije, a iznos ovisi o tome kako su prošle na izborima.

Nacionalno okupljanje, desetljećima poznata partija pod nazivom Nacionalna fronta, trebala je dobiti dva milijuna eura narednih dana.

‘Prijete nam smrću’

Sud je, međutim, donio odluku da konfiscira novac, u okviru istrage o navodnoj zloupotrebi europskih parlamentarnih fondova te partije sa snažnom antiimigracijskom politikom.

“Nacionalnom okupljanju suci prijete smrću”, tvrdi Le Pen.

Ona je u više navrata kritizirala suce i banke tokom posljednjih godina, ocijenivši da su se nepravedno okomile na njenu partiju.

Izvor: Agencije


Povezane

Marine Le Pen ponovo je izabrana za predsjednicu Nacionalnog fronta na kongresu ove stranke. U Lilleu je promijenjen i statut stranke, čime je sa mejsta počasnog predsjednika izbačen njen otac, Jean Marie Le Pen. Bivši glavni strateg Donalda Trumpa Steve Bannon gost je na kongresu francuske desničarske stranke Nacionalni front. 

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO