Trump opet kritizira ‘New York Times’ i ‘Washington Post’

Donald Trump: Oni ['Washington Post']) su sramota za novinarstvo, ali su to i mnogi drugi (AP)
Donald Trump: Oni ['Washington Post']) su sramota za novinarstvo, ali su to i mnogi drugi (AP)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump u subotu je ponovo oštro kritizirao New York Times i Washington Post, zbog objavljivanja “lažnih vijesti”, kazavši kako će ova dva medija “ostati bez posla za sedam godina”.

“Twiter rekordnom brzinom gasi lažne naloge. Da li će to obuhvatiti i posrnuli New York Times i propagandnu mašinu Amazona, Washington Post, koji se konstantno pozivaju na neimenovane izvore, a koji, po mom mišljenju, ne postoje”, napisao je Trump na Twitteru.

Prije četiri dana je prvi čovjek SAD-a, na istoj društvenoj mreži, naveo kako Washington Post rijetko kad u svojim tekstovima koristi bilo čije ime “jer im niko ne bi dao vrstu negativne izjave kakvu oni traže”.

Pucnjava u redakciji u Marylandu

“Oni [Washington Post] su sramota za novinarstvo, ali su to i mnogi drugi”, zaključio je tada Trump.

Ovi posljednji istupi dešavaju se sedmicu nakon što je, zbog smrtonosne pucnjave u redakciji u Marylandu, osudio prijetnje nasiljem novinarima do kojih ponekada dolazi u vrijeme njegovih antimedijskih istupa.

Uprkos njegovom govoru kako “novinari trebaju biti slobodni od straha da će ih neko fizički napasti dok rade svoj posao”, Trump i dalje izvještače naziva “veoma lošim ljudima” i poručuje svojim pristalicama kako je “75 posto tih ljudi potpuno nepošteno”.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO