Trump prozvao tužioca Muellera za sukob interesa

Trump je otkrio da je tokom godina s Muellerom imao vrlo loš i konfliktan poslovni odnos (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je optužio specijalnog tužitelja Roberta Muellera, koji predvodi istragu o navodom miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016. godine, za “sukob interesa” i poručio da bi mu zbog toga trebalo zabraniti da vodi istragu.

U nizu poruka na Twitteru, u kojima je napao Muellerov kredibilitet, Trump je otkrio da je tokom godina s njim imao “vrlo loš i konfliktan poslovni odnos”.

Radio Slobodna Europa primjećuje da je Trump i ranije tvrdio da u Muellerovom slučaju postoji sukob interesa, ali je ovo prvi put da je te optužbe precizirao.

“Hoće li Robert Mueller jednog dana otkriti sukob interesa s predsjednikom Trumpom, budući da smo imali vrlo loš i konfliktan poslovni odnos, da sam ga odbio postaviti za šefa FBI-ja (dan prije nego što je postavljen za specijalnog tužitelja) i da mu je James Comey blizak prijatelj”, naveo je Trump u jednom od tweetova.

I Moskva, i Trump negiraju navode o ruskom miješanju u izbore

Trump je smijenio Comeya s pozicije šefa FBI-a u svibnju prošle godine i od tada je Comey veoma kritički nastrojen prema američkom predsjedniku.

Na dužnosti specijalnog tužitelja Mueller treba utvrditi jesu li se ruski dužnosnici miješali u predsjedničku kampanju 2016. godine, je li bilo suradnje ljudi iz Trumpove kampanje s Rusima, kao i je li Trump kriv za ometanje pravde.

Trump negira suradnju i ometanje pravde u tom slučaju, a istragu često naziva “lovom na vještice”. 

Ruske vlasti, također, negiraju da su se miješale u kampanju.

Izvor: Agencije